peter verhoogt, home
de organist
de pianist
muziek
concerten
fotos
contact

De pianist

De pianist Peter Verhoogt werd in het Brabantse Oosterhout geboren. Op zevenjarige leeftijd begon hij daar met piano spelen en had les van de stadsorganist Jacques van Bommel. Tijdens de lessen werd veel vierhandig gespeeld, wat heel leerzaam is. Verder was er een bandrecorder voor handen, zodat de heer van Bommel de nieuw in te studeren stukjes kon inspelen.

Later heeft hij les gehad van Jacques Verhoeven op de plaatselijke muziekschool. Onder zijn begeleiding heeft hij zijn eerste voordrachtstukjes voor publiek gespeeld. Op de leeftijd van 15 jaar koos hij voor het kerkorgel, een instrument dat hij kende via de katholieke eredienst en een grote indruk op hem maakte.

Het orgel is altijd zijn grote liefde gebleken, maar door een basis met veel pianospelen heeft hij tevens voor dit instrument een grote affiniteit.

Hij begeleidt als pianist solisten en koren (gemengde -, vrouwen- en kerkkoren) Bij uitvoeringen van deze koren speelt hij ook wel solostukken. Zijn repertoire bevat zowel klassieke als lichte muziek Hij is werkzaam bij de Zeister Vrije School, waar hij euritmielessen begeleidt. Ook speelt hij met veel inzet bij trouw, rouw en herdenkingsdiensten. In de TV kerkdienstuitzendingen van de KRO begeleidt hij koren en solisten.